Autot ovat muuttumassa hieman ympäristöystävällisemmiksi

Autot ovat muuttumassa hieman ympäristöystävällisemmiksi

Muovi – kätevä, kevyt ja edullinen materiaali, josta voi luoda melkein rajattomasti erilaisia tuotteita. Mahdollisuudet ovat monet, mutta muovi voi myös olla haitallista luonnolle, mikäli emme kanna vastuuta ja käsittele tätä materiaalia järkevällä tavalla.

Tästä syystä Formac haluaa kantaa oman osan vastuullisuudesta ja työskentelee vieläkin lujemmin ympäristövaikutuksen minimoimiseksi.

Olemme jo aloittaneet
Ensimmäisen askeleen tässä prosessissa otimme noin kaksi vuotta sitten, kun yhteistyössä toimittajiemme ja vankan testivaiheen jälkeen siirryimme perinteisestä muoviraaka-aineesta, 100 % kierrätettyyn muovigranulaattiin Formacin myyntimenestystuotteiden; kilvenpidikkeiden ja mainoslistojen osalta. Tuloksena on, että tuotteilla, jotka sijaitsevat valtaosassa esim. ruotsalaisia henkilöautoissa on nyt pienempi ympäristökuormitus.

Yksi kiinnostava kehitysprojekti autoalalla on Volvon kunnianhimoinen projekti kierrätysmuovin käytön suhteen, jossa erikois XC60 T8 plug-in hybrid SUV esittelee tulevaisuuden mahdollisuudet ja jossa Formacin kilvenpidikkeet ovat tietysti lunastaneet paikkansa.

Satojen tuhansien kierrätysmuovista valmistettujen tuotteiden jälkeen Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa, olemme ylpeitä siitä, että olemme toteuttaneet tämän kehitysaskeleen, säilyttäneet samalla saman korkean laatustandardin, joihin asiakkaat Formacin tuotteissa ovat tottuneet.

Nyt on seuraavan vaiheen aika
Tulevina vuosina aiomme vähentää hiilijalanjälkeämme entisestään, ja siksi aiomme muuttaa huomattavan osan tuotevalmistuksesta mahdollisimman kestävän kehityksen vaihtoehtoihin. Painopisteenä kierrätysmuovit, biomateriaalit tai muut ilmastoystävälliset vaihtoehdot. Samaan aikaan aiomme työstää valmistusprosessin energiatehokkuutta, sekä parantaa asiakaskommunikkatiota kuinka he voivat kierrättää tehokkaammin Formacin tuotteita.

Yksi tärkeimmistä näkökohdista tässä muutosprosessissa ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon on se, että me emme koskaan tingi tuotteen laadusta hinnoittelun takia. Kilvenpidikkeemme ja mainoslistamme ovat tästä hyviä esimerkkejä ja antavat käsityksen siitä miltä työmme näyttää tulevaisuudessa.

Itselle asettamamme tavoitteet ovat korkeat. Vuoden 2020 aikana muutokset myyntimenestystuotteidemme tuotannosta ympäristöystävällisemmiksi vaihtoehdoiksi täytyy olla tehtynä, ja näin ollen Formacin ympäristö- ja ilmastovaikutukset minimoitu.

Odotamme innolla yhteistyötä asiakkaidemme kanssa ja etenemistä yhdessä kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Lisätietoa Formacin ympäristötyöstä saat ottamalla yhteyttä toimitusjohtaja Jacob Hermanssoniin sähköpostitse.

Kirjaudu tilillesi

Unohditko salasanasi?

Ei tiliä? Luo se tässä
    Ei löydy suosikkeja listaltasi

    Ostoskori

    There are no more items in your cart