Uutisia Formac eko- ja ympäristötoimintaperiaatteet

Uutisia Formac eko- ja ympäristötoimintaperiaatteet

Toukokuussa tiedotimme Autot ovat muuttumassa hieman ympäristöystävällisemmiksi-artikkelissa Formacin panostuksesta kestävään kehitykseen ja pyrkimyksistämme omalta osaltamme edistää kiertotaloutta käyttämällä kierrätettyä muovia. Useat myydyimmistä tuotteistamme, kuten kilvenpidikkeet ja mainoslistat ovat jo viimeisen kahden vuoden ajan valmistettu kierrätetystä materiaalista. Artikkelissa loimme myös katsauksen tulevaisuuteen.

”Tulevina vuosina aiomme vähentää ilmastojalanjälkeämme entisestään, ja sen vuoksi muunnamme huomattavan osan tuotevalmistuksestamme kestävimpiin vaihtoehtoihin. Painopiste on kierrätetyissä muoveissa, biomateriaaleissa tai muissa ilmastofiksuissa vaihtoehdoissa. Samaan aikaan panostamme energiatehokkaaseen valmistusprosessiin ja parannamme asiakasviestintää, informoimalla asiakkaitamme siitä kuinka kierrättää Formacin tuotteita.”

Muutoksella on jo ollut suuri vaikutus, koska olemme vähentäneet päästöjämme noin 300 tonnilla hiilidioksidia per vuosi. Nyt, noin kuuden kuukauden jälkeen, olemme siirtymässä seuraavaan vaiheeseen kehittämällä Formacin ympäristötoimintaperiaatteita ja ekologista Formac eco -standardia. Liiketoiminnallemme on luonteenomaista ennaltaehkäisevä ja toistuva ympäristötyö, joka koetaan jatkuvana kehitysprosessina. Toimintaa harjoitetaan systemaattisesti ja jäsenneltynä ja sen tulee olla esikuva ympäristötyössä. Ympäristötyömme tulee olla myös hyvä esimerkki asiakkaillemme ja toimittajillemme.

Pitkäaikainen kestävyys
Formacille kestävä kehitys on itsestäänselvyys, ja tärkeä asia tehtävälistallamme. Ympäristötoimintaperiaatteemme varmistaa, että työskentelemme pitkäaikaisten tuoteratkaisuiden parissa, jotka täyttävät ympäristöä ja ihmisoikeuksia koskevat vaatimuksemme. Ilmastolle parhainta on vähentää päästöjämme ja energiankulutustamme. Tuotekehityksemme pyrkii tulevaisuuteen suuntautuviin ratkaisuihin ja keskittyy aina ympäristöön ja asiakashyötyihin yhtäläisinä päätöksentekokohtina.

Olemme sitä mieltä, että muovi on erinomainen materiaali, jolla on ainutlaatuiset ominaisuudet ja joka on osaltaan edistänyt nykyaikaisen yhteiskuntamme kehitystä. Muovi oli ja on erinomainen materiaali, joka demokratisoi kulutuksen ja loi koko väestölle pääsyn hyvinvointiin. Tänä päivänä ongelma ei ole itse materiaalissa, vaan muovin järjettömässä käytössä ja tuhlaamisessa, sen sijaan että muovimateriaalit uudelleen käytettäisiin kiertotaloudessa. Siksi kierrätys ei ala meillä muovisäiliöstä, vaan jo tuotekehityksessä, jonka tehtävänä on muun muassa luoda tuotteita, joita on helppo käsitellä ja myös helppo käyttää uudelleen kierrätysohjeiden avulla sekä komposiittimateriaaleja vähentämällä.

Formacin ympäristötoimintaperiaatteet
Ympäristötoimintaperiaatteet on suunnattu yrityksen työntekijöille ja yhteistyökumppaneille, ja tarkoituksena on kuvata yrityksen ympäristötyötä sen perusteella, mitkä työalueet ovat tärkeitä, kuten esimerkiksi kuka vastaa mistäkin, mitkä ovat yrityksen ympäristötyön tavoitteet ja mikä rakenne ympäristötyöllämme on. Jokaisen työntekijän vastaava johtaja on vastuussa Formacin ympäristötoimintaperiaatteiden noudattamisesta osastollaan tai työalueellaan. Erilaisten ponnistelujen koordinoimiseksi Formacilla on ympäristövastaava (vaihtoehtoisesti ryhmä), jolla on puolestaan tarvittavat taidot päättää, toteuttaa ja viestiä Formacin ympäristötyöstä, sekä sisäisesti että ulkoisesti, yhteistyössä johtoryhmän ja hallituksen kanssa. Yritystoiminnan ja kestävän kehityksen suhteessa ei ole ristiriitaa!

Korkeat tavoitteet
Tavoitteemme ovat korkeat, ja niihin sisältyy sekä oma työympäristömme että matkatottumuksemme ja toimittajat. Vuoden 2020 loppuun mennessä tulemme kehittämään ja käyttämään selkeitä sääntöjä ja menettelytapoja, jotka mahdollistavat ympäristötyön dokumentoinnin, jotta Formac ja toimittajat voivat tehdä kestäviä päätöksiä. Nämä rutiinit ovat perusta ydintuotteidemme vaihtamiselle ympäristöystävällisiin vaihtoehtoihin laadusta tai taloudellisuudesta tinkimättä. Muovi- ja mainosalan yrityksenä ostamme suuren määrän tuotteita ja materiaaleja sekä jälleenmyyntiä että omaa tuotantoamme varten, niin ruotsalaisista kuin kansainvälisistä lähteistä.

Keskitymme tuotteisiin ja toimittajiin
Suurin osa Formacin hiilidioksidipäästöistä syntyy tuotteistamme. Siksi meillä yrityksenä on vastuu siitä, että ostomme hoidetaan ympäristöystävällisellä ja humanitaarisella tavalla. Tavoitteena on vaihtaa tavarantoimittajiemme perinteiset raaka-aineet kestävämpiin vaihtoehtoihin. Tuotteemme koostuvat pääasiassa ei-luonnollisista materiaaleista. Ilmastovaikutuksemme vähentämiseksi keskitymme pitkäaikaisiin toimittajakumppanuuksiin, jotka yksinkertaistavat toimitusketjuamme ja lisäävät mahdollisuuksia keskustella ympäristövaatimuksista toimittajiemme kanssa. Tavoitteena on tarjota vähemmän kertakäyttöisiä tuotteita ja panostaa niiden sijaan enemmän uudelleenkäytettäviin vaihtoehtoihin.

Samanaikaisesti pyrimme vähentämään Formacin matkapäästöjä, jotka ovat myös merkittävä osa ilmastovaikutustamme. Optimoitu matkustaminen on samalla kannattava sijoitus yrityksen resurssien tehokkaampaan käyttöön. Tavoitteenamme on tulevaisuudessa saavuttaa ilmastoneutraalit matkat, sekä alentaa Formacin matkakustannuksia. Pyrimme ilmastofiksuihin matkoihin, jotka ovat hyvin motivoituja ja turvallisia työympäristön kannalta. Peruskysymys on aina - tarvitaanko matkaa? Kaikilla matkoilla on oltava selkeästi määritelty kohde. Jos virtuaalikokoukset ovat mahdollisia, nämä tulisi priorisoida konkreettisten kokousten sijaan.
Aiomme myös helpottaa työntekijöidemme pääsyä työpaikalle ja pois työpaikalta kestävällä tavalla. Osana tätä työtä osallistumme kunnalliseen ”Växjö polkupyörät” -projektiin, joka antaa meille oikeat edellytykset polkupyöräystävälliseksi työpaikaksi.

Haluatko tietää enemmän Formacin ympäristötyöstä?
Tervetuloa ottamaan yhteyttä Formacin toimitusjohtajaan Jacob Hermanssoniin,
jacob.hermansson@formac.se, +46-470-74 54 50

Kirjaudu tilillesi

Unohditko salasanasi?

Ei tiliä? Luo se tässä
    Ei löydy suosikkeja listaltasi

    Ostoskori

    There are no more items in your cart